Stoltenberg stannar på Nato – centralbanken får annan chef

Jens Stoltenberg skulle ha lämnat toppositionen på Nato och tillträtt tjänsten som centralbankschef i december. Nu rapporterar norska medier att han kommer att sitta kvar som Natochef fram till september 2023.

I februari i år presenterade Norges finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) den tidigare statsministern som ny centralbankschef. Planen var att han skulle sitta kvar som generalsekreterare fram till september och tillträda på centralbanken i december.

Det var vid Natos extrainsatta toppmöte i Bryssel som det beslutades att Stoltenberg skulle stanna på sin post med hänvisning till den rådande säkerhetssituationen i Europa. Enligt Dagens næringsliv diskuterade Stoltenberg en möjlig förlängning med Norges nuvarande statsminister Jonas Gahr Støre, som gav honom sitt stöd.

Ny centralbankschef blir i stället Ida Wolden Bache, tidigare chef på Norges bank. 

{{toplink}}

Forrige artikel Reinfeldt föreslås till styrelseordförande – ersätter Olofsson Reinfeldt föreslås till styrelseordförande – ersätter Olofsson Næste artikel Politikjournalist får pris av Svenska akademien
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).