Efter 20 förseningar – regeringen vill få svar om Sydvästlänken

GRANSKNING. Efter den tjugonde förseningen var måttet rågat. Regeringen ger Statskontoret i uppdrag att granska misslyckandet med att få Sydvästlänken på plats i tid.

Sydvästlänken har varit ett problembarn för Svenska kraftnät. Den 18 december förra året skulle den 25 mil långa ledningen tas i drift, mer än sex år efter kontrakterad start. Men i november kom besked om en ny försening.

– Det är upprörande att en anläggning som beställdes för så länge sedan ännu inte är i drift. Vi är ute efter att korta ledtiderna i elektrifieringen av Sverige. Det här projektet går i motsatt riktning, sa energiminister Anders Ygeman (S) då till Sydsvenskan.

Nu ger regeringen Statskontoret i uppdrag att granska projektet.

Läs hela artikeln på Altinget Miljö och energi. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Överblick: Regeringskris kryper närmre och SD vill reglera nätjättar Överblick: Regeringskris kryper närmre och SD vill reglera nätjättar Næste artikel Socialtjänstlagen på remiss: Socialtjänstlagen på remiss: "Släng slaskpärmarna"
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.