Svenskt sjukhus rankas som ett av världens bästa

Karolinska universitetssjukhuset är det tionde bästa sjukhus i världen, enligt en rankning som presenteras av tidskriften Newsweek.

Karolinska universitetssjukhuset kommer på plats nummer tre i Europa och är högst rankat i Norden.

Rankingen bygger på en sammanvägning av medicinska resultat, patientrapporterad kvalitet/upplevelser och rekommendationer från läkare, annan vårdpersonal och chefer inom sjukvårdssektorn. Det är 20 sjukhus som rankingen omfattar.

– Det är ett stort erkännande för oss som universitetssjukhus att kollegor runtom i världen ser att vi tillhör de absolut bästa. Vi ser också att vårt tydliga patientfokus uppskattas av patienterna. En sådan här placering når man bara genom att hela tiden utvecklas och förbättra sig och därför är placeringen allra mest ett kvitto på det fantastiska arbete som våra medarbetare gör, säger KI:s sjukhusdirektör Björn Zoëga i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Säpos första gd avliden Næste artikel Altingets tidigare chefredaktör till Lag och avtal
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.