Anna Hagwall (SD) avsäger sig från förtroendeuppdrag

Anna Hagwall, riksdagsledamot för SD, avgår från uppdragen ledamot av skatteutskottet och ersättare i näringsutskottet samt rollen som intern gruppledare för Sverigedemokraternas skattepolitiska grupp.

Beskedet kommer efter en uppmärksammad motion skriven av Hagwall, som följdes av ett uttalande till Dagens Nyheter där hon skrev att "Ingen familj, etnisk grupp eller företag skall tillåtas kontrollera mer än fem procent av medierna".

"Bakgrunden till besluten är främst den dåligt underbyggda motion om mediepolitik som Hagwall lämnat in och som skadat partiets anseende och står i direkt strid med partiets fastslagna linje på flera viktiga områden", skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Anna Hagwall har enligt pressmeddelandet också beslutat sig för att inte ställa upp för omval till riksdagen 2018, efter en uppmaning från partiets gruppledning.

Forrige artikel Polisens kommunikationschef Unni Jerndal slutar Næste artikel Pär Isaksson blir manager på Paues Åberg
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.