Expo får ST:s Arbetslivspris

Stiftelsen Expo uppmärksammas av Fackförbundet ST för sin granskning av rasismen.

– I år fyller Expo tjugo år och de har under lång tid hållit på med sitt viktiga arbete att lyfta fram rasismen som finns i vårt samhälle. För oss i ST är det betydelsefullt med ett arbetsliv fritt från diskriminering, kommenterar Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i ett pressmeddelande.

Priset ges till "en person eller grupp som uppmärksammar frågor såsom lönepolitik, jämställdhet, mångfald och ledarskap som ST uppfattar som angelägna för att utveckla arbetslivet".

I sin motivering skriver ST att Expo genom sin granskning av högerextremism och högerpopulism värnar om det öppna och demokratiska samhället, och därmed bidrar till ett tryggare arbetsliv för ST:s medlemmar.

Forrige artikel Ralf G Larsson ny president i Hovrätten för Västra Sverige Næste artikel Anna Williamsson får årets Levipris
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.