Försvarsmakten säger nej till padelhall

Försvarsmakten har satt stopp för planerna på en ny padelhall i Umeå, skriver Västerbottens-Kuriren.

Bygglovet blev klart i höstas. Umeå kommuns byggnadsnämnd beviljade bolaget Lerstenen Umestan AB att bygga en 2700 kvadratmeter stor padelhall. Men nu tvingas bolaget skrota padelplanerna, skriver Västerbottens-Kuriren.

Anledningen är att Försvarsmakten överklagade bygglovet till länsstyrelsen som har upphävt bygglovet. I beslutet skriver länsstyrelsen att bygglovet både avviker från detaljplanen och påverkar Försvarsmaktens verksamhet i för stor utsträckning.

Problematisk padeltrafik

Det som oroar Försvarsmakten är att att hallen skulle ligga för nära Umeå garnison samt skjut- och övningsfältet. I överklagandet skriver Försvarsmakten också att den ökade mängden trafik till en padelhall skulle utgöra ett problem, skriver Västerbotten-Kuriren.

Lerstenen Umestan AB å sin sida påpekar i sitt yttrande att den parkering som är på området i dag sannolikt orsakar mer trafik än en padelhall med p-platser för 24 bilar.

– Det är tråkigt, men inte mycket att göra åt. När Försvarsmakten hänvisar till rikets säkerhet är det bara att konstatera att det inte är lönt att driva frågan vidare, säger vd Lars Sällström till Västerbottens-Kuriren.

Bolaget har ännu ingen plan på att bygga padelhallen på annan plats i Umeå.

Forrige artikel Ljusning på statsskuldsfronten – ”Starkare tillväxt än vi räknat med” Ljusning på statsskuldsfronten – ”Starkare tillväxt än vi räknat med” Næste artikel Överblick: Dan Eliasson förhörs och L röstar om SD-samarbete Överblick: Dan Eliasson förhörs och L röstar om SD-samarbete
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.