Fyra MP-ledamöter ställer inte upp för omval

Carl Schlyter, Valter Mutt och Annika Lillemets, som varit starka kritiker till sitt partis hållning i flera frågor, väljer att inte ställa upp i riksdagsvalet 2018. Karin Svensson-Smith väljer också att lämna rikspolitiken efter snart tio år i riksdagen.

– Partiet har tagit en riktning där vi inte längre står för de ideal som jag gick med för att genomdriva, och nu ligger vi väldigt långt ifrån det som jag vill stå för, säger Carl Schlyter till SVT Nyheter. 

Han har tillsammans med Mutt, Lillemets och Jabar Amin varit partiets hårdaste interna kritiker. De har bland annat varit starkt kritiska till att Miljöpartiet har gått med på att sälja Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland och till att partiet varit med och drivit igenom de strängare migrationsreglerna.

Jabar Amin säger till SVT Nyheter att han inte bestämt huruvida han kommer att ställa upp för omval.

Karin Svensson Smith, som är ordförande i Trafikutskottet, har också meddelat att hon inte kommer att ställa upp i nästa års riksdagsval. 

Forrige artikel Niklas Karlsson (S) leder utredning om kommunernas framtid Næste artikel Malin Bonthron nytt justitieråd i Högsta domstolen
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.