Göran Enander blir landshövding i Uppsala

Göran Enander, tidigare statssekreterare hos Åsa Romson på miljö- och energidepartementet, utses till ny landshövding i Uppsala län.

– Göran Enander har stor erfarenhet från länsstyrelsevärlden och mångårig erfarenhet av svensk förvaltning. Det är en tillgång som kommer att bli värdefull för Uppsala län och därför blev jag glad när Göran Enander tackade ja till att bli landshövding, kommenterar civilminister Ardalan Shekarabi (S) i ett pressmeddelande.

Enander kommer närmast från tjänsten som länsöverdirektör på länsstyrelsen i Skåne. Han var dessförinnan statssekreterare på miljö- och energidepartementet och har tidigare även varit förvaltningschef på Vetenskapsrådet samt generaldirektör för Skogsstyrelsen mellan åren 2003-2008.

Forrige artikel SiS gd Kent Ehliasson ny president i Euromet Næste artikel Tre personer belönas med Illis quorum meruere labores
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.