Magnus P Wåhlin förlorade med en röst: ”Jobbat dygnet runt”

Magnus P Wåhlin förlorar kampen om språkrörsposten för andra gången. 2019 vann Per Bolund med 171-87. I dag gick Daniel Helldén segrande ur striden med en enda röst vid Miljöpartiets kongress i Örebro.

ÖREBRO. – Det var galet jämnt, säger Magnus P Wåhlin utanför kongressalen där Daniel Helldén just blivit Miljöpartiets språkrör i en knivskarp omröstning.

131 av ombuden lade sin röst på Daniel Helldén och 130 på Magnus P Wåhlin. Han kom närmare språkrörsposten den här gången än 2019 års kongress, då han utmanade Per Bolund, men ändå inte hela vägen fram.

– Det är tufft att förlora med en röst. Jag har kämpat hårt och jobbat dygnet runt med den här kampanjen i några månader nu. Jag bestämde mig när jag gick in i det, att jag skulle gå all in, så det är klart att nu känns det lite tungt. Nu är jag trött. Samtidigt konstaterar jag att det här är spelets regler. Någon måste vinna och nu blev det Daniel.

Är det värre att förlora med en enda röst?

– Det är klart att det är extra surt. Det är som det är. Nu går jag förhoppningsvis in i partistyrelsen, blir omvald, och jobbar där. Jag kommer stötta Daniel, jag kommer ställa mig bakom hans rygg.

Vad är Daniel Helldéns styrka?

– Det är klart att Daniel har ett track record i Stockholm att ha gjort skillnad. Så är det naturligtvis. Han är en duktig miljö- och klimatpolitiker. Jag förutsätter nu att vi medlemmar ställer oss bakom honom, även de som har röstat på mig. Vi är några stycken som är besvikna nu. Men vi bryter ihop och sen går vi vidare och så bygger vi partiet starkt till 2026. {{toplink}}

Forrige artikel Grön ungdom kampanjade för Wåhlin in i det sista Grön ungdom kampanjade för Wåhlin in i det sista Næste artikel Tre tidigare språkrör om valet av Daniel Helldén Tre tidigare språkrör om valet av Daniel Helldén
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.