MP-ledamot drar tillbaka kandidatur – backar Helldén

Miljöpartiets energipolitiska talesperson Linus Lakso ville ta över språkrörsposten efter Per Bolund. Men efter att partiets valberedning i dag presenterat sitt förslag drar Lakso nu tillbaka sin kandidatur.

Linus Lakso är partiets energipolitiska talesperson och meddelade i augusti att han kandiderar till språkrörsposten när Per Bolund lämnar i samband med höstens kongress. 

Efter valberedningens beslut att i stället föreslå Stockholmspolitikern Daniel Helldén väljer Lakso nu att backa från sin kandidatur. 

”Jag tycker att valberedningen har landat i ett utmärkt förslag. Därför kommer jag att dra tillbaka min kandidatur och stötta Daniel Helldén som språkrör, skriver han i ett Facebookinlägg.

Linus Lakso var Miljöpartiets tillförordnade partisekreterare efter att Märta Stenevi tillträdde som språkrör 2021. Han har tidigare varit partiets gruppledare i Eskilstuna och valdes in i riksdagen efter det förra riksdagsvalet.

”Jag har hunnit jobba med Daniel ett tag i riksdagen. (...) Jag tror att Daniel, med en tydlig miljöprofil precis som jag förespråkar, kommer att kunna lyfta paritet till de opinionssiffror vi vet att vi har potentialen att nu”, skriver han.

{{toplink}}

Forrige artikel LO:s chefekonom slutar LO:s chefekonom slutar Næste artikel Klart: Strömmer in i partistyrelsen Klart: Strömmer in i partistyrelsen
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.