Sofia Olsson Olsén tar över efter Jan Helin

Blir ny publisher för Aftonbladet.

Sofia Olsson Olsén tar över som vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på Aftonbladet. Hon har varit tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen sedan december 2015. 

Sofia Olsson Olsén har arbetat på Aftonbladet sedan 2007, bland annat som administrativ redaktionschef, HR-chef, ansvarig för Aftonbladet Online Academy, Plus-chef och redaktionschef. Hon har dessförinnan varit chefredaktör för Norra Västerbotten, numera Norran, samt redaktionschef och ansvarig utgivare för Dala-Demokraten.

– Sofia Olsson Olsén står för ett närvarande ledarskap och får andra människor i organisationen att växa. Det är ett modernt ledarskap som betonar lagarbete, vilket är en avgörande framgångsfaktor för Aftonbladet, och även för Schibsted som internationell mediekoncern. Hon har framgångsrikt drivit det operativa arbetet på redaktionen, vilket har återspeglats i viktig och bra journalistik, kommenterar Raoul Grünthal, styrelseordförande för Aftonbladet, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Tomas Undin ny förhandlingschef på Svensk Handel Næste artikel Lars Leijonborg föreslås bli ny ordförande för Friskolornas riksförbund
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.