Sofia Wadensjö Karén ny ordförande i Utgivarna

Valdes av intresseorganisationen Utgivarnas föreningsstämma i Göteborg.

Sofia Wadensjö Karén är sedan fem år tillbaka chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningen Vi. Hon är dessutom vd i Vi Media och styrelseledamot i Sveriges Tidskrifter, och sitter i juryn för Stora Journalistpriset.

– En av vår tids ödesfrågor är den ökade misstron mot landets etablerade medier, samt i förlängningen förstås hur vi ska möta den oroväckande utvecklingen. Utgivarna har ju även tydligt drivit till exempel inrättandet av ett gemensamt medieetiskt system och att hot mot journalister måste tas på större allvar. Frågeställningar som dessa ser jag fram emot att fördjupa mig i. De är helt avgörande för vilket samhälle vi vill ha. Hur vi väljer att bemöta dem i dag påverkar allas vår framtid i morgon. Personligen kan jag inte tänka mig ett mer meningsfullt uppdrag än att tillsammans med styrelsen och vd Per-Anders Broberg driva dessa frågor framåt, kommenterar Sofia Wadensjö Karén i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Lars Leijonborg föreslås bli ny ordförande för Friskolornas riksförbund Næste artikel Marie-Claire Swärd Capra ny ambassadör i Algeriet
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.