Vellinge utsedd till Bästa skolkommun

Toppar listan när Lärarförbundet rankar kommuner.

Vellinge får utmärkelsen Bästa skolkommun för andra året i rad.

– Många kommuner vill bli bästa skolkommun och Vellinge lyckas genom att investera långsiktigt i sin skola. Stort grattis till alla skickliga lärare och skolledare, och till invånarna i Vellinge, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

Rankningen baseras på 14 olika kriterier där bland annat betygsresultat, andelen utbildade lärare och lärartätheten tas i beaktande.

– Vi kan redan nu konstatera att en viktig nyckelfaktor är vår satsning på förstelärare som har bidragit till att kvalitén på undervisningen har blivit ännu bättre. Resultaten i rankingen kommer vi nu att använda som en språngbräda mot ännu bättre framtida resultat, kommenterar Martin Persson, utbildningschef i Vellinge kommun, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut kl 10.30 den 13 oktober på Stora Hammars skola. Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand medverkar vid prisutdelningen.

Här är de tio bästa kommunerna i Lärarförbundets rankning:

  1. Vellinge
  2. Piteå
  3. Luleå
  4. Nybro
  5. Hammarö
  6. Båstad
  7. Lund
  8. Lomma
  9. Sotenäs
  10. Umeå

 

Forrige artikel Annelie Söderberg slutar som förhandlingschef på Lärarnas Riksförbund Næste artikel Kathleen M. Giacomini ny hedersdoktor vid farmaceutiska fakulteten i Uppsala
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.