Årets finalister i världsledande hållbarhetspris

Finalisterna till WIN WIN Gothenburg Sustainability Award 2020 har nu presenterats. I år är det fokus på biologisk mångfald. 

Sedan 2000 har WIN WIN Gothenburg Sustainability Award delat ut pris för att uppmärksamma framstående insatser inom hållbar utveckling. Under vintern har juryn tagit emot nomineringar av individer och organisationer som har bidragit till att uppmärksamma och främja den biologiska mångfalden, vilket är årets tema för ett av världens främsta hållbarhetspriser.

– Jordens biologiska mångfald är av avgörande betydelse för vår existens. Trots denna insikt bland forskare har frågan en tendens att falla mellan politiska stolar. Faktum är att den biologiska mångfalden är starkt sammankopplad med många av de frågor som vi tenderar att ge mer uppmärksamhet åt, till exempel klimatförändringarna. Därför har vi valt biologisk mångfald som 2020 års tema för WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, säger juryordförande Emma Dalväg i ett pressmeddelande.

En miljon kronor

Nu har fem finalister presenterats som har chansen att ta hem årets pris, vilket är en prissumma på en miljon kronor.

Finalisterna är Lübeckmodellen, den internationella panelen för biologisk mångfald och ekosystemtjänster (IPBES), Nordens ark, Dr Jane Goodall och Raoni Metuktire. 

– Vi är väldigt stolta och glada över att kunna presentera fem finalister som alla bidrar på ett betydande sätt till jordens biologiska mångfald. Vi har en bredd bland finalisterna, vilket är viktigt då betydelsen av den biologiska mångfalden är mångfacetterad, och handling krävs på flera olika fronter, säger Dalväg.

Vinnaren kommer att offentliggöras den 22 maj.

Forrige artikel Första folkhögskolan i Sverige att utfärda akademisk examen Næste artikel MYH nomineras till jämställdhetspris
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.