Första folkhögskolan i Sverige att utfärda akademisk examen

Brunnsviks folkhögskola blir först i landet med att beviljas tillstånd att utfärda konstnärlig högskoleexamen i musik med inriktning mot musikskapande.

Utbildningen kommer att vara tvåårig och omfatta 120 högskolepoäng med inriktning kreativt musikaliskt skapande. Den kommer att ha plats för 30 studenter.

– Brunnsviks folkhögskola har de förutsättningar som krävs för att få utfärda en konstnärlig högskoleexamen, och jag är glad att kunna meddela att regeringen beviljar ansökan om tillstånd för konstnärlig högskoleexamen i musik med inriktning mot musikskapande. Det är första gången en folkhögskola får ett sådant tillstånd, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande.

Den nya utbildningen kommer att starta tidigast hösten 2021.

Forrige artikel Altingets tidigare chefredaktör till Lag och avtal Næste artikel Årets finalister i världsledande hållbarhetspris
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.