Åsa Bergman ny vd för Sweco

Bergman blir ny vd och koncernchef i teknikkonsultföretaget Sweco. Hon tillträder sin tjänst den 20 april 2018.

Hon kommer närmast från en position som affärsområdeschef för Sweco Sverige och har varit anställd i koncernen sedan 1991. 

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Sweco står starkare än någonsin och har utvecklats från ett framgångsrikt nordiskt bolag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik, miljö och arkitektur i Europa. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och våra 14 500 medarbetare utveckla Sweco mot fortsatt framgång, säger Åsa Bergman, i ett pressmeddelande.

Åsa Bergman efterträder Tomas Carlsson.

– Jag har jobbat med Åsa under drygt fem år och vet vilken stark ledare hon är. Jag är fantastiskt glad att hon tar över som ny vd och koncernchef i Sweco, säger Tomas Carlsson.

Forrige artikel Susanna Pettersson ny chef för Nationalmuseum Næste artikel Alexander Bard går med i Medborgerlig Samling
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.