Per Åsling orolig för landets myskoxar

ARTSKYDD. Riksdagsledamot Per Åsling (C) bekymrar sig för den svenska myskoxestammen och begär besked från miljöminister Karolina Skog (MP).

Myskoxens ställning i Sverige har försvagats sedan regeringen tillträdde, skriver Per Åsling (C) i en skriftlig fråga till miljöminister Karolina Skog (MP). Detta hänger samman med att arten förlorade sin status som statens vilt från och med den 1 januari 2015, efter att Naturvårdsverkets gjort en översyn av jaktförordningen, skriver Åsling.

Beslutet har fått stora konsekvenser för arbetet med att bevara den enda förekomsten av vilda myskoxar i Sverige, i Härjedalen. Åsling vill veta nu veta om Karolina Skog anser att den svenska myskoxestammen bör ges ett formellt stöd, i form av att åter klassificeras som statligt vilt.

Forrige artikel Yngwe vill ha lokalt förbud mot biltvätt Næste artikel Info om energieffektivt byggande ska vara gratis
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.