De nomineras till styrelsen för Kungliga Operan AB

Kulturdepartementet nominerar Lena Olving som styrelseordförande och Örjan Wikforss till vice ordförande i Kungliga Operan AB. 

Lena Olving nomineras av kulturdepartementet som styrelseordförande i Kungliga Operan AB. Lena Olving är vd och koncernchef för det börsnoterade företaget Mycronic AB sedan juli 2013. Hon har tidigare haft ledande befattningar på Volvo Personvagnar och suttit sju år i koncernledningen. Utöver det har hon bland annat varit ställföreträdande VD på Saab AB (publ) och VD för Samhall Högland. 

– Lena Olving har en gedigen styrelse- och ledarerfarenhet från olika verksamheter på nationell och internationell nivå. Med de kunskaper som Lena Olving och Örjan Wikforss besitter har vi förstärkt styrelsen ytterligare. Det borgar för att Operan fortsatt kan utveckla sin ledande position inom opera- och balettkonsten där ombyggnationen av operahuset är av stor betydelse, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett pressmeddelande. 

Örjan Wikforss nomineras av kulturdepartementet till vice ordförande i Kungliga Operan AB. Örjan Wikforss är arkitekt och sedan 2007 professor i projektkommunikation vid KTH. Han är sedan 2012 knuten till Institutionen för fastigheter och byggande som professor emeritus. Wikforss är ledamot i Operans styrelse sedan 2015.

 

Forrige artikel Ny vd för Fria Läroverken Næste artikel Ny socialdemokrat i EU-parlamentet
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.