Mats Karström och Supermiljöbloggen utsedda till Årets Miljöhjältar

Delar på Världsnaturfonden WWF:s pris.

Mats Karström som står bakom initiativet ”Steget Före” där man genom att identifiera utrotningshotade svampar och lavar kan få skogsmiljöer klassade som urskog innan de hinner avverkas.

Beatrice Rindevall tar emot priset å Supermiljöbloggens vägnar.

"Vi är galet glada att få priset, och det känns extra starkt under Supermiljöåret och upptrappningen inför Paris. Det är ett erkännande för det enorma ideella arbetet alla som varit inblandade gjort för att föra upp miljöfrågorna på agendan, och det är något vi kommer fortsätta med", skriver Supermiljöbloggen på sin hemsida.

De båda pristagarna kommer att ta emot utmärkelsen från kung Carl XVI Gustaf under en ceremoni på Ulriksdals slott den 14 oktober.

Forrige artikel Brutus Östling får utmärkelsen Årets Pandabok Næste artikel Richard Mortenlind lämnar barn- och ungdomsförvaltningen i Halmstad
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.