Ny huvudsekreterare på Formas

Markku Rummukainen blir ny huvudsekreterare på Formas, forskningsrådet för hållbar utveckling, från och med den 1 december.

Markku Rummukainen är professor vid Centrum för miljö- och klimatforskning vid Lunds universitet och verksam SMHI som klimatrådgivare och Sveriges kontakt med FN:s klimatpanel IPCC. Han kommer att ingå i ledningsgruppen för Formas och kommer att biträda generaldirektör Ingrid Petersson i den vetenskapliga ledningen.

– Jag är väldigt nöjd med att vi får Markku som huvudsekreterare. Hans stora engagemang och förmåga att kombinera kunskap kring systemfrågor med de praktiserande forskarnas vardag gör honom ytterst lämplig för uppdraget, det stärker Formas. Att han är aktiv i FN:s klimatpanel blir extra viktigt med tanke på den stora satsning på klimatforskning som regeringen aviserade i budgetpropositionen tidigare i år, kommenterar generaldirektör Ingrid Petersson i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Peter Wilcke ny chef för lättlästutgivningen på MTM Næste artikel Sten Andersson ny ordförande i Bokföringsnämnden
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.