Spurten i kampen om EMA närmar sig

EU. Senast den 31 juli ska Sverige, och andra hugade EU-länder, ha lämnat in sin ansökan om att få bli nytt värdland för EU:s läkemedelsmyndighet efter Brexit.

Det är ett riv och ett slit efter att få bli värdland för EU:s läkemedelsmyndighet, European Medicines Agency, efter Brexit. I dag ligger myndigheten i London. Nu finns också ett sista-datum för att lämna in sin ansökan till EU, rapporterar Financial Times som har tagit del av det 18-sidiga dokumentet som innehåller de olika uppsatta kriterierna.

Bland annat gäller det stadens förmåga att tillhandahålla hotellnätter, platser på internationella skolor för personalens barn samt möjlighet att förvara EMA:s omfattande arkiv.

Städer som öppet kandiderar för att få EMA-kontoret är, förutom Stockholm, Köpenhamn, Amsterdam, Milano, Barcelona och Dublin.

Forrige artikel Djurens rätt: Dra tillbaka nya djurhållningsregler Næste artikel Kommissionen godkänner stöd till Sälen-flygplats
Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Försvarsmyndigheternas jakt på folk

Inte bara Försvarsmakten ska växa, utan också de övriga myndigheterna på försvarsområdet. Att hinna rekrytera är en utmaning, även om både FOI och Plikt- och prövningsverket säger sig vara populära arbetsgivare. ”Vi lyckas ganska bra”, säger FOI:s Jens Mattsson.