Trots nomineringarna – Ullenhag kandiderar inte i EU-valet

Liberalernas partiveteran Erik Ullenhag har meddelat att han inte ställer upp i nästa års EU-val – trots förhoppningar inom partiet om att se honom som toppkandidat.

Det har tidigare spekulerats om Liberalernas partiveteran Erik Ullenhag, idag Sveriges Israel-ambassadör, ska göra politisk comeback i nästa års EU-val.

I mitten av augusti öppnade Liberalerna nomineringsprocessen till EU-valet och enligt Ekot vill ledande företrädare för partiet se honom som partiets toppnamn i valrörelsen – trots att sittande L-parlamentariker Karin Karlsbro har meddelat att hon vill sitta kvar ytterligare en valperiod.

Nu meddelar Erik Ullenhag att han inte ställer upp i EU-valet.

”Tack till er som nominerat mig att kandidera till Europaparlamentet och alla som har hört av sig. Ert förtroende värmer i en tid när EU är viktigare än någonsin. Har i dag dock meddelat L att jag inte kommer kandidera denna gång”, skriver han på X, tidigare Twitter.

I mitten av oktober ska Liberalernas nomineringskommitté presentera förslaget till valsedel – och på partiets landsmöte den 17-19 november ska listan antas.

Forrige artikel Vestager tar ledigt från EU-kommissionen – de ersätter Vestager tar ledigt från EU-kommissionen – de ersätter Næste artikel Experter: Fångutväxling enda sättet att släppa Floderus fri Experter: Fångutväxling enda sättet att släppa Floderus fri
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.