Över 370 namn på Folklistan – lokala politiker blir vildar

377 personer har hittills meddelat att de ställer upp i EU-valet för Sara Skyttedals och Jan Emanuels nystartade Folklistan. I Åtvidaberg har KD:s partigrupp bytt sida och ledamöterna blir politiska vildar i kommunfullmäktige.

Det var i början av förra veckan som EU-parlamentarikern Sara Skyttedal och socialdemokraten Jan Emanuel lanserade Folklistan. Partiet ställer upp i EU-valet i juni med Jan Emanuel som förstanamn men har också uppmuntrat fler att ansluta sig.

Det har också skett.

Listan har successivt växt sedan lanseringen. På torsdagsförmiddagen har 377 personer meddelat Valmyndigheten att de kandiderar, visar Altingets sammanställning. 

Skyttedal och Emanuel har själv presenterat partiets sex toppnamn. Med på listan finns också flera kommunpolitiker som bytt parti. I Åtvidaberg har hela KD:s partigrupp valt att lämna och ansluta sig till Folklistan, rapporterar Corren. Kommunfullmäktige får därmed två politiska vildar.

SVT har tidigare rapporterat om att flera på listan har dömts för olika typer av brott, bland annat penningtvätt, grovt rattfylleri och narkotikabrott.

{{toplink}}

Forrige artikel Valmyndigheten får extramiljoner för EU-valet Valmyndigheten får extramiljoner för EU-valet Næste artikel Lista: Så mycket tjänar de politiska tjänstemännen Lista: Så mycket tjänar de politiska tjänstemännen
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).