Trots nomineringarna – Ullenhag kandiderar inte i EU-valet

Liberalernas partiveteran Erik Ullenhag har meddelat att han inte ställer upp i nästa års EU-val – trots förhoppningar inom partiet om att se honom som toppkandidat.

Det har tidigare spekulerats om Liberalernas partiveteran Erik Ullenhag, idag Sveriges Israel-ambassadör, ska göra politisk comeback i nästa års EU-val.

I mitten av augusti öppnade Liberalerna nomineringsprocessen till EU-valet och enligt Ekot vill ledande företrädare för partiet se honom som partiets toppnamn i valrörelsen – trots att sittande L-parlamentariker Karin Karlsbro har meddelat att hon vill sitta kvar ytterligare en valperiod.

Nu meddelar Erik Ullenhag att han inte ställer upp i EU-valet.

”Tack till er som nominerat mig att kandidera till Europaparlamentet och alla som har hört av sig. Ert förtroende värmer i en tid när EU är viktigare än någonsin. Har i dag dock meddelat L att jag inte kommer kandidera denna gång”, skriver han på X, tidigare Twitter.

I mitten av oktober ska Liberalernas nomineringskommitté presentera förslaget till valsedel – och på partiets landsmöte den 17-19 november ska listan antas.

Forrige artikel Regeringskansliet får chef för digitalisering Næste artikel Upphandlingsmyndigheten får ny chefsjurist
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).