Alf Pettersson ny chef för viltförvaltningen på Naturvårdsverket

Ska samordna arbetet på sektionen för viltförvaltning.

Alf Pettersson kommer närmast från Jägarnas Riksförbund, där han arbetat som regionkonsulent. Han har även ett förflutet inom Svenska Jägareförbundet och har tidigare arbetat som yrkeslärare inom jord- och skogsbruk samt jakt och viltvård.

Enligt tidningen Jakt och Jägare kommer Alf Pettersson att leda en satsning med att utveckla Naturvårdsverket som jakt- och viltmyndighet.

– För tillfället vet jag inte exakt vilka detaljfrågor jag kommer ha, men det kommer sannolikt bli mycket arbete med strategin för svensk viltförvaltning. Strategin ser lovande ut, men den stora utmaningen är att genomföra den, säger Alf Pettersson till Jakt och Jägare.

Forrige artikel Daniel Liljeberg ny chefsekonom på Kristdemokraterna Næste artikel Gunilla Nordlöf ny ordförande i E-legitimationsnämnden
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.