Gunilla Nordlöf ny ordförande i E-legitimationsnämnden

Tillväxtverkets generaldirektör blir ordförande i nämnden från och med den 1 december 2015.

Regeringen beslutar även att utnämna Stefan Olowsson, it-direktör på Försäkringskassan och Jan Zetterdahl, it-direktör på Skatteverket, till nya ledamöter i E-legitimationsnämnden.

De sittande ledamöterna Annika Bränström, generaldirektör på Bolagsverket, Katrin Westling Palm, generaldirektör på Pensionsmyndigheten och Per Mosseby, direktör på SKL, kommer att fortsätta som ledamöter i nämnden.

– E-legitimationsnämnden har ett viktigt uppdrag att lösa i samverkan med andra myndigheter. Därför utser vi nu en ny sammansättning av myndighetens ledning, där de myndigheter som är stora användare av e-legitimationer finns representerade, kommenterar it-minister Mehmet Kaplan (MP) i ett pressmeddelande.

Förordnandena gäller från och med den 1 december 2015 till och med den 31 december 2016.

Forrige artikel Alf Pettersson ny chef för viltförvaltningen på Naturvårdsverket Næste artikel Maria Johansson blir kommundirektör i Upplands-Bro
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.