Björn Söder kan förlora uppdraget som partisekreterare

Kan komma att ersättas av Richard Jomshof.

Björn Söder kommer att förlora sitt uppdrag som Sverigedemokraternas partisekreterare när partistyrelsen samlas den 26 januari, enligt Expressen. Jimmie Åkesson meddelar i ett mail till tidningen att frågan om byte av partisekreterare varit aktuell sedan hösten 2013, och att han klargjort att processen med att byta partisekreterare inte skulle stanna upp på grund av hans frånvaro. 

Björn Söder har å sin sida internt till partiet gett uttryck för vikten av att "behålla kontinuiteten" tills det att Jimmie Åkesson är tillbaka i rollen som partiledare.

Henrik Vinge, pressekreterare åt Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, bekräftar för Expressen att Richard Jomshof är den kandidat som står närmast till hands för att ersätta Björn Söder som partisekreterare.

Forrige artikel Anna-Karin Hatt blir styrelseledamot i fastighetsbolag Næste artikel Gullers värvar projektledare från Moderaterna
Frågan om tjänstefel i fallet Kinberg Batra borde ha prövats rättsligt

Frågan om tjänstefel i fallet Kinberg Batra borde ha prövats rättsligt

Regeringen hade kunnat anmäla ärendet gällande Anna Kinberg Batra till Statens ansvarsnämnd för prövning. Landshövdingen hade då kunnat avskedats i stället för att förflyttas. Det skriver Göran Sundström, professor i statsvetenskap och prefekt vid Statsvetenskapliga institutionen på Stockholms universitet.