Enetjärn Natur får Umeå kommuns Företagspris

Ekologikonsulter uppmärksammas av Umeå kommun.

Enetjärn Natur arbetar med att hjälpa företag, myndigheter och organisationer att ta rätt beslut gällande markanvändningsfrågor.

– Jorden och vi står inför riktigt stora utmaningar. Vi i Enetjärn Natur har bestämt oss för att vara en del av lösningen. Därför är det så härligt att få bekräftat att ett värderingsdrivet företagande både kan vara lönsamt och leverera lösningar på jordens utmaningar, kommenterar företagets grundare Anders Enetjärn i ett pressmeddelande.

Juryn lyfter i sin motivering bland annat fram att företaget lyckats integrera lönsamhet och hållbarhet genom att blanda entreprenörskap med tydliga värderingar.

Priset och prissumman på 50 000 kronor delades ut vid Umeågalan den 5 november.

Forrige artikel Jonas Lantz utsedd till årets Unga Skogsentreprenör Næste artikel Orest Lastow och Lars Arvidsson får Lunds Innovationspris
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.