Göran Mårtensson ny generaldirektör för Försvarets Materielverk

Regeringen har utsett generallöjtnant Göran Mårtensson till generaldirektör och chef för Försvarets materielverk, FMV. Han tillträder befattningen den 1 februari.

Göran Mårtensson är född 1960 och har sin yrkesbakgrund inom Försvarsmakten. Han har bland annat tjänstgjort som chef för Produktionsledningen och är sedan 2014 insatschef.

- En viktig uppgift för den tillträdande generaldirektören är att inom FMV:s ansvarsområde säkerställa genomförandet av det försvarspolitiska inriktningsbeslut som fattades i somras. Regeringen har letat efter en person som kan leda och utveckla verksamheten med detta fokus. Göran Mårtenssons gedigna bakgrund som chef och ledare i en stor och komplex verksamhet samt hans erfarenheter från nära samarbete med FMV har varit avgörande i beslutet, kommenterar försvarsminister Peter Hultqvist (S) i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Johansson tar över efter Kullgren i Sörmland Næste artikel Jonas Morian ny samhällspolitisk rådgivare hos Ledarna
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.