Hon blir ny forsknings- och utvecklingsledare på Svenskt Vatten

Emma Risén lämnar sin tjänst på Teknikföretagen för nytt jobb som forsknings- och utvecklingsledare på Svenskt Vatten. 

Emma Risén har både en civilingenjörsexamen i bioteknik och en doktorsexamen i miljövetenskap från KTH. Hon kommer närmast från Teknikföretagens branschgrupper där hon ansvarade för flera branschföreningar, bland andra Swepump, som stöttar företag inom vätske- och vakuumpumpindustrin.

Från och med den 14 oktober i år kommer hennes nya roll att vara forsknings- och utvecklingsledare på Svenskt Vatten. 

– I min nya roll ser jag fram emot att fokusera på Svenskt Vattens medlemmars behov och att säkerställa att ny kunskap får konkret tillämpning i deras arbete, säger Emma Risén i ett pressmeddelande

Risén kommer bland annat att arbeta med att driva forskningen framåt samt att skapa nya samarbeten inom VA-branschen. 

– Jag ser också fram emot att främja sektorövergripande samarbeten, där VA-branschen både kan hämta och dela erfarenheter med andra branscher för att tackla gemensamma utmaningar, säger Emma Risén. 

Forrige artikel Svenska kraftnäts chef slutar – vill inte fortsätta Svenska kraftnäts chef slutar – vill inte fortsätta Næste artikel Hon är DN:s nya EU-korrespondent
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.