Vårdbolaget Tiohundra får årets Guldpiller

Prisas för ny modell för läkemedelshantering.

Tiohundras chefsfarmaceut Malin Alenius och företagets enhetschef för hemtjänst Susanne Karlsson tog emot priset som delades ut under Dagens Medicins Patientsäkerhetsdag. Vårdföretaget får priset för att ha utvecklat en modell för läkemedelshantering inom hemtjänsten.

Den nya modellen innebär att varje patient får en personlig väska som packas med de läkemedel som patienten behöver under de närmsta två veckorna. Väskan packas i ett särskilt läkemedelsförråd för att sedan plomberas och hållas stängd under transporten till patienten.

– På så sätt har vi full spårbarhet på väskorna och risken för sammanblandningar minskar, säger Malin Alenius till Dagens Medicin.

I priset ingår en prissumma på 50 000 kronor.

Forrige artikel Tomas Lindahl, Paul Modrich och Aziz Sancar får Nobelpriset i kemi Næste artikel Andreas Carlson ska representera KD i partiledardebatterna
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.