Wästerläkarna och Hälsostaden Ängelholm nominerade till Årets Välfärdsförnyare

Tävlar om att vinna Dagens Samhälles pris.

Vårdcentralen Wästerläkarna och Hälsostaden Ängelholm är båda nominerade till Dagens Samhälles pris för Årets Välfärdsförnyare.

Wästerläkarna uppmärksammas för att ha startat en särskild avdelning, Äldrevårdcentralen 70+, som tar emot patienter över 70 år. Där kan patienterna ta längre tid på sig vid läkarbesöken och vårdcentralen ger även möjlighet till hembesök.

Hälsostaden Ängelholm är ett knappt två år gammalt initiativ som innebär att personal på sjukhuset i Ängelholm, primärvården och delar av kommunens vård- och omsorgsverksamhet ingår i samma organisation. Detta underlättar för patienter som har kontakt med olika delar av vårdsystemet.

Wästerläkarna och Hälsostaden Ängelholm tävlar även med Stockholms stads utbildningsförvaltning om priset.

Forrige artikel Drottning Silvia delade ut diplom till Danderyds sjukhus Næste artikel Anna-Karin Hatt blir ny vd för Almega
Daniel Helldén: Regeringens budgetpåstående stämmer inte

Daniel Helldén: Regeringens budgetpåstående stämmer inte

Enligt regeringen är miljöbudgeten i årets budgetproposition större än någon som S-MP-regeringen någonsin lagt. Det är inte sant, enligt Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén. ”De säger det för att dölja andra saker”, säger han till Altinget.