Alla styren är klara – glädjetårar i Storfors

Socialdemokraten Eva-Lotta Härdig Eriksson blir kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Storfors. I och med beslutet har alla kommuner och regioner nu fått ett styre för mandatperioden 2022–2026.

Inför omröstningen i kommunfullmäktige under torsdagen såg det ut att bli jämnt. Men Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) segrade med 16 röster, jämfört med Ingmar Olssons (M) tio.

Beskedet kom oväntat för Härdig Eriksson.

– Jag hade ju skrivit tal för att tacka för vice ordförandeposten och som oppositionsråd, säger hon till SVT Värmland med glädjetårar i ögonen.

– Det var de indicierna som jag fått innan.

S kommer att styra ensamt i minoritet i kommunen. Moderaternas Ingmar Olsson blir vice ordförande i kommunstyrelsen.

Storfors sist ut

I och med omröstningen i den värmländska kommunen har nu alla kommuner och regioner fått ett styre för mandatperioden 2022–2026. Det rapporterar Dagens Samhälle.

Forrige artikel De beslutar om politikerlönerna De beslutar om politikerlönerna Næste artikel Liberalernas stabschef lämnar – efter sju månader Liberalernas stabschef lämnar – efter sju månader
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).