Erik Almqvist lanserar nyhetssajt

Den tidigare SD-politikern Erik Almqvist blir chefredaktör för en ny nyhetssajt med syfte att "bredda åsiktskorridoren", rapporterar Fokus. 

Erik Almqvist satt i riksdagen för Sverigedemokraterna fram till 2012, då han fick lämna sin riksdagsplats i samband med den så kallade järnrörskandalen. Han avsade sig då också sitt medlemskap i partiet.

Nu blir Almqvist chefredaktör på den nya nyhetssajten Exakt 24, som enligt sin egen beskrivning "inte anser att etablerade medier gör sitt jobb" och vill "bredda åsiktskorridoren". Ledarsidan beskrivs som konservativ och nationalistvänlig. 

Ansvarig utgivare för sajten är Sanna Hill. Hon var tidigare redaktör på sajten Nya tider, som brukar beskrivas som högerextrem. Nya tiders redaktion håller inte med om den beskrivningen. Hill har också suttit i Södertälje kommunfullmäktige för partiet Nationaldemokraterna. Partiet bildades 2001 av en grupp som brutit sig ur Sverigedemokraterna.

Forrige artikel Ny ordförande i Barnmorskeförbundet Næste artikel Hon ska leda miljöorganisationerna i Europa
Anna Kinberg Batra tvingas lämna – flyttas till Regeringskansliet

Anna Kinberg Batra tvingas lämna – flyttas till Regeringskansliet

Regeringen har inte längre förtroende för Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Efter hård kritik tvingas den tidigare moderatledaren nu lämna posten. I stället flyttas hon till Regeringskansliet där hon fortsatt kan tjäna miljonbelopp fram till 2029.