Fredrick Federley (C) vill bli vice partiledare för ALDE

Inleder ett samarbete med den tidigare estländska premiärministern och kommissionären Siim Kallas.

Fredrick Federley, som tidigare meddelat att han själv tänkt ställa upp som kandidat för partiledarposten i Gruppen Alliansen liberaler och demokrater för Europa (ALDE), meddelar i ett pressmeddelande att han istället kommer att stödja estländaren Siim Kallas kandidatur till partiledare. Federley själv hoppas på att bli vald till vice ordförande under ALDE:s kongress i Budapest den 19-21 november.

– Det viktigaste för mitt politiska arbete handlar om att uppnå konkreta resultat, inte att få fina titlar. Med det här samarbetet kan vi på allvar stärka den liberala rörelsen i Europa när det behövs som allra mest, kommenterar Fredrick Federley i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Hoesung Lee ny ordförande för IPCC Næste artikel Tomas Lindahl, Paul Modrich och Aziz Sancar får Nobelpriset i kemi
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.