Hoesung Lee ny ordförande för IPCC

Ekonomiprofessor från Sydkorea tar över FN:s klimatpanel.

Hoesung Lee valdes till ordförande för Intergovernmental panel on climate change, IPCC, under organisationens 42:a session i Dubrovnik i Kroatien. Han vann omröstningen med sina 78 röster över den belgiske kandidaten Jean Pascal van Ypersele, som fick 56 röster.

Hoesung Lee är 69 år gammal och är professor i ekonomi med inriktning på klimatförändringar, energi och hållbar utveckling vid Korea University, Sydkorea.

– Jag är ärad och tacksam över att panelen har valt mig till ny ordförande för IPCC. IPCC fortsätter att vara engagerade i arbetet med att tillhandahålla högkvalitativ forskning kring klimatförändringar till policyskapare, men vi kan göra ännu mer, kommenterar Hoesung Lee i ett pressmeddelande.

Hoesung Lee tar över uppdraget efter Rajendra Pachauri som avgick från posten i februari efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Forrige artikel Vålådalen utsett till Årets naturrum Næste artikel Fredrick Federley (C) vill bli vice partiledare för ALDE
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.