Wallström får ledande roll i återuppbyggandet av Ukraina

Enligt uppgifter till Aftonbladet har Margot Wallström fått frågan om att ta en ledande roll i återuppbyggandet av Ukraina. Till Ekot bekräftar hon att hon står till förfogande för uppdraget.

Återuppbyggnaden av Ukraina väntas bli ett stort projekt. Redan nu har förberedelserna inletts och enligt uppgifter till Aftonbladet har den tidigare utrikesministern Margot Wallström (S) fått frågan om att ta en ledande roll i återuppbyggandet. Frågan ska ha kommit direkt från president Volodymyr Zelenskyjs stab och arbetet kommer att ledas av presidentens stabschef.

För Ekot bekräftar hon att hon har fått frågan och att hon ”självklart tackar ja” till uppdraget. Miljö- och klimatfrågor kommer att vara hennes främsta fokus och arbetet kommer främst bestå av att samla politiskt stöd och finansiering.

Forrige artikel Mikael Svonni tilldelas SSR:s hederpris Mikael Svonni tilldelas SSR:s hederpris Næste artikel Han blir Chalmers nya rektor Han blir Chalmers nya rektor
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.