Björn Eriksson ångrar ingenting

INTERVJU. Björn Eriksson är Läkemedelsverkets nya gd. För Altinget berättar han om sina planer för myndigheten och om tiden som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm mitt under brinnande coronapandemi. Och varför han byter jobb.

Under nära ett halvår har Läkemedelsverket saknat gd, men i mars börjar Björn Eriksson, specialist i kardiologi och med många år inom regionförvaltning i bagaget.

“Tillgång”

Som gd vill han driva frågan om tillgängligheten till läkemedel och myndighetens life science-uppdrag.

– Vi ska utveckla svensk hälso- och sjukvård och forskning genom att göra oss intressanta för forskare och forskande läkemedelsindustri, säger han.

Försvarar stockholmarna

Under coronapandemin har Region Stockholm haft flest döda i Sverige. 

Vilka är de största hindren för att minska smittspridningen?

– Att nå ut till alla med information. Och att få alla att förstå allvaret i coronaviruset och vilka konsekvenser det har.

Läs hela artikeln om varför Region Stockholm agerade sent under pandemin och Björn Erikssons syn på munskydd i kollektivtrafiken, på Altinget Vård och hälsa. Teckna gratis provabonnemang här

Forrige artikel Pressträff med Stefan Löfven  (24 feb) Pressträff med Stefan Löfven (24 feb) Næste artikel Utskott enigt – studieförbunden ska granskas Utskott enigt – studieförbunden ska granskas
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.