Anders Wallner (MP) lämnar politiken

Miljöpartiets partisekreterare ställer inte upp för omval på nästa års kongress. I stället ska han söka in till Polishögskolan, skriver Dagens Nyheter.

Anders Wallner har varit partisekreterare för Miljöpartiet sedan 2011. Han kommer att lämna partiet efter kongressen i Karlstad i maj. Till Dagens Nyheter säger Anders Wallner att han haft tankar på att bli polis sedan demonstrationerna vid EU-toppmötet i Göteborg 2001.

– Jag upplevde för första gången att jag inte kände mig trygg av polisens närvaro. Jag hade vänner som blev slagna. Då föddes tanken på hur viktigt det är med en bra poliskår med olika erfarenheter, säger Anders Wallner till DN.

Anledningen till att han väljer att gå ut med informationen nu är enligt Wallner att partiet ska få tid att ta fram en profil för den nya partisekreteraren – och att ansökningsprocessen till polishögskolan drar igång inom kort.

Forrige artikel Borås utsedd till årets Håll Sverige rent-kommun Næste artikel Per Johansson ny chef för Revisorsnämnden
Efter myndighetens anmälan – Kalla fakta frias

Efter myndighetens anmälan – Kalla fakta frias

Granskningsnämnden friar Kalla faktas avslöjande om SD:s anonyma sociala mediekonton. Myndigheten för psykologiskt försvar stod bakom en av anmälningarna mot programmet och krävde att delar skulle klippas bort.