Bo Jansson lämnar LR

Lärarnas Riksförbunds ordförande kommer inte att ställa upp för omval till ordförandeposten vid kongressen i maj, skriver tidningen Skolvärlden. 

Under hösten drar processen med att nominera personer till den nya förbundsstyrelsen igång. Därför väljer Bo Jansson att redan nu meddela att han inte tänker ställa upp för omval.

– Det är nu i höst diskussionerna kommer att ske i kommunföreningar och distriktsstyrelser och då tycker jag att det är schysst och bra att alla redan innan det arbetet sätter igång vet förutsättningarna. Om de vet att ordföranden inte tänker fortsätta blir det en annan diskussion, säger han till Skolvärlden.

Bo Jansson har varit förbundsordförande för Lärarnas Riksförbund sedan maj 2013, då han ersatte Metta Fjelkner. Vid sidan av rollen som förbundsordförande är han även ledamot i European Trade Union Committee for Education (ETUCE, lärarfackets europastyrelse) och i SACO:s styrelse, uppdrag som han kommer fortsätta med även efter det att han lämnat ordförandeposten på LR.

Forrige artikel Folkpartiets valberedning nominerar Jan Björklund för omval Næste artikel Ann-Christin Sundberg ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid Västerbottens läns landsting
Daniel Helldén: Regeringens budgetpåstående stämmer inte

Daniel Helldén: Regeringens budgetpåstående stämmer inte

Enligt regeringen är miljöbudgeten i årets budgetproposition större än någon som S-MP-regeringen någonsin lagt. Det är inte sant, enligt Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén. ”De säger det för att dölja andra saker”, säger han till Altinget.