Fredrick Federley och Kristina Yngwe föreslås till Centerns VU

Europaparlamentarikern Fredrick Federley och riksdagsledamoten Kristina Yngwe tar plats i centerpartiets verkställande utskott, om valberedningen får som den vill.

Centerpartiets förbundsstämma hålls den 24 till 27 september i Falun. Under stämman ska två nya ledamöter väljas efter Lena Ek och Anna-Karin Hatt, som då lämnar det verkställande utskottet. Partiets valberedning har nu föreslagit att Fredrick Federley och Kristina Yngwe tar över deras stolar.

Fredrick Federley var tidigare riksdagsledamot för Centerpartiet och är sedan 2014 europaparlamentariker.

– I dag sitter det politiker från både riksdagen och kommunpolitiken i VU och med Fredrick Federley skulle vi även få in en EU-parlamentariker, kommenterar valberedningens ordförande Catarina Deremar i ett pressmeddelande.

Kristina Yngwe är riksdagsledamot för Centerpartiet och sedan i juni i år även vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet.

– Kristina Yngwe har gjort en fantastisk resa och på kort tid blivit en väldigt populär och kunnig politiker. För ett år sedan hade hon inga politiska uppdrag alls. Sedan dess har hon kommit in i riksdagen och dessutom blivit vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, säger Catarina Deremar.

Forrige artikel Berit Westergren ny kommunchef i Sunne Næste artikel Alexandra Lindfors ny analytiker på Svensk Vindenergi
Efter myndighetens anmälan – Kalla fakta frias

Efter myndighetens anmälan – Kalla fakta frias

Granskningsnämnden friar Kalla faktas avslöjande om SD:s anonyma sociala mediekonton. Myndigheten för psykologiskt försvar stod bakom en av anmälningarna mot programmet och krävde att delar skulle klippas bort.