Kungsbackatraktens biodlarförening får Kungsbackas miljöpris

Tog emot pris under invigningen av skördefesten på Tjolöholms slott.

Kungsbackatraktens biodlarförening tog emot priset och prissumman på 10 000 kr från Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M). Föreningen har varit aktiv i närmare 80 år.

Juryns framhöll bland annat att föreningens arbete bidrar till att upprätthålla den livsnödvändiga ekosystemtjänsten pollinering.

– Vi arbetar för att våra bin ska bli fler, eftersom de behövs för vår miljö och för den viktiga pollineringen, och vi arbetar också för att sprida kunskap om detta bland våra medlemmar och hos allmänheten. Vi ser att intresset för biodling ökar, fler yngre söker sig till föreningen och nu har vi till och med juniormedlemmar, kommenterar Marie-Louise Simonsson, ordförande för Kungsbackatraktens biodlarförening, i ett pressmeddelande.

 

Forrige artikel Josef Pallas och Tove Fall prisas av Uppsala universitet Næste artikel Per-Olof Wickman ny ordförande i Skolforskningsnämnden
Daniel Helldén: Regeringens budgetpåstående stämmer inte

Daniel Helldén: Regeringens budgetpåstående stämmer inte

Enligt regeringen är miljöbudgeten i årets budgetproposition större än någon som S-MP-regeringen någonsin lagt. Det är inte sant, enligt Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén. ”De säger det för att dölja andra saker”, säger han till Altinget.