Helena Janlöv-Remnerud får BRO:s Utmärkelse

Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation uppmärksammar engagemang för lymfödemdrabbade.

Helena Janlöv-Remnerud är sjuksköterska och medicinsk lymfterapeut, hemmahörande i Edsbro i Uppland. Hon får utmärkelsen för sitt arbete med att hjälpa bröstcancerbehandlade kvinnor som drabbas av lymfödem. Lymfödem innebär att lymfvätska ansamlas i kroppen och är en av komplikationerna som kan uppstå vid en bröstoperation.

Enligt juryns motivering får Helena Janlöv-Remnerud priset för "sin förmåga att hjälpa bröstcancerpatienter att klara vardagen trots lymföden och för att alltid åstadkomma ett gott behandlingsresultat".

– Det finns inget finare än att få ett erkännande från patienternas egen organisation. För mig är det större än ett Nobelpris eftersom det handlar om något som redan hjälpt många, säger Helena Janlöv-Remnerud i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Susanne Ås Sivborg ny i Arbetsgivarverkets styrelse Næste artikel Riksbyggen får Miljöstrategipriset
Pål Jonson öppnar för köp direkt från Ukrainas vapenindustri

Pål Jonson öppnar för köp direkt från Ukrainas vapenindustri

Danska försvarsministern vill få med Norge och Sverige att lägga beställningar direkt till den ukrainska försvarsindustrin. ”Vi tycker det är ett intressant projekt. Jag har pratat med Troels Poulsen om detta”, säger förvarsminister Pål Jonson (M) till Altinget.