MP vill att fler får ta del av bostadsbidraget

I sin vårbudgetmotion tillför Miljöpartiet medel för att det förhöjda bostadsbidraget till barnfamiljer ska omfatta även familjer som lever på ekonomiskt bistånd. 

I vårändringsbudgeten föreslår regeringen att det tillfälliga bostadsbidraget till barnfamiljer förlängs och höjs. Det tidigare maxbeloppet på 1 325 kronor höjs till 2 100 kronor och höjningen som skulle löpt ut i juni förlängs till årsskiftet. 

Stödet har dock fått kritik från flera civilsamhällesorganisationer för att inte täcka de familjer som idag har försörjningsstöd, eftersom vissa kommuner minskar försörjningsstödet i samma nivå som tillägget till bostadsbidraget höjs. 

I sin vårbudgetmotion föreslår nu Miljöpartiet ytterligare resurser för att familjer med försörjningsstöd också ska garanteras det förhöjda bostadsbidraget. 

– Vi tycker att det förhöjda bostadsbidraget borde förbättra situationen för de som lever med de allra minsta marginalerna. Så vi vill inte att det ska räknas bort från försörjningsstödet och kompenserar kommunerna för det, säger Miljöpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Janine Alm Ericson vid en pressträff. 

I sin vårbudgetmotion tillför Miljöpartiet 170 miljoner i kompensation till kommunerna för att de inte ska justera ner det ekonomiska biståndet. 

{{toplink}}

Forrige artikel Thedéen välkomnar utredning av amorteringskrav: ”Alldeles utmärkt” Thedéen välkomnar utredning av amorteringskrav: ”Alldeles utmärkt” Næste artikel Hon ska samordna äldreomsorgen Hon ska samordna äldreomsorgen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.