Regeringen söker ny chef för Etikprövningsmyndigheten

Nu söker regeringen en ersättare till uppdraget som direktör och chef för Etikprövningsmyndigheten. 

Johan Modin har varit myndighetens chef sedan 2018, men nu letar regeringen efter en ersättare. Personen som tar över kommer att leda arbetet med etiska prövningar av forskning på människor, biologiskt material och känsliga personuppgifter. 

I en annons skriver regeringen vilka kvalifikationer som krävs. Personen som söker uppdraget ska bland annat ha ”goda kunskaper om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser”, ”erfarenhet av att leda och utveckla komplexa och kunskapsintensiva organisationer” och förmåga att ”engagera och motivera medarbetare”. 

Utöver kvalifikationerna är det meriterande att tidigare ha varit generaldirektör för en myndighet. Positionen går att söka till och med 21 oktober. 

Altinget har sökt nuvarande myndighetschef, Johan Modin, för en kommentar.

Forrige artikel Försvarsstaben får ny chef Næste artikel Han ska utreda en mobilfri skoldag Han ska utreda en mobilfri skoldag
Kyrkans skogsutredare: Vårt förslag har ingen prutmån

Kyrkans skogsutredare: Vårt förslag har ingen prutmån

Svenska kyrkan behöver ställa om sitt skogsbruk. Det är en process som kommer att kosta pengar, men som är helt nödvändig, enligt kyrkans egen skogsutredare Göran Enander. ”Det är ingen återvändo”, säger han.