Jenny Strömstedt ny Unicef-ambassadör

Blir en av sex svenska ambassadörer för FN:s barnfond.

Jenny Strömstedt är journalist och programledare för TV4:s Nyhetsmorgon och talkshowen "Jenny Strömstedt". Hon var tidigare i år programledare för Unicefs humorgala i TV4. 

– Jag är glad och ödmjuk inför uppdraget och hoppas kunna bidra till att sprida kunskap om de frågor som gör barns liv drägligare världen över. UNICEF gör ett så viktigt jobb och jag är stolt över att få hjälpa till på ett hörn, säger Jenny Strömstedt i ett pressmeddelande.

Lill Lindfors, Eva Röse, Kajsa Bergqvist, Mark Levengood och David Hellenius är sedan tidigare svenska Unicef-ambassadörer.

 

Forrige artikel Fem nominerade till Årets Håll Sverige Rent-kommun Næste artikel Vibeke Olsson får Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris
Han ska se till att det blir billigare att bo i Europa

Han ska se till att det blir billigare att bo i Europa

EU:s nya bostadskommissionär Dan Jørgensen ska se till att det blir billigare att bo i Europa och hans chef kräver snabba åtgärder. Han får också ansvar för EU:s energifrågor där han ser ett naturlig samband. ”I framtiden måste fler hem få tillgång till billig och grön energi”, säger han till Altinget.