Hedeniuspriset till Ulf Danielsson

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet, tilldelas 2015 års Hedeniuspris.

Priset, som delas ut av Humanisterna till en person som verkat i filosofen och författaren Ingemar Hedenius anda, tilldelas Ulf Danielsson för att han "under en lång tid bedrivit aktiv folkbildning genom sina populärvetenskapliga böcker och föreläsningar, samt genom sitt flitiga deltagande i olika media".

– Jag är glad och hedrad över att få ta emot den här utmärkelsen. Vi lever i en tid där det vetenskapliga perspektivet på förståelse av vår värld utmanas på olika sätt. Mitt engagemang handlar om att försöka göra vetenskap tillgängligt, begripligt och roligt för alla, även utanför akademin, säger Ulf Danielsson i ett pressmeddelande.

Priset delas ut den 22 november kl 14 på ABF-huset på Sveavägen i Stockholm.

Forrige artikel Ivar de la Cruz fortsatt ordförande för Naturvetarna Næste artikel Karin Rylenius ny andre vice ordförande i Lärarnas Riksförbund
Fiskekamp på flera håll i Bryssel

Fiskekamp på flera håll i Bryssel

Hur ska larmrapporter om fiskebestånden hanteras om man samtidigt inte vill slå ut näringen? Frågan om hur hängslen och livremmar i den gemensamma fiskepolitiken ska behandlas orsakar just nu splittring i både politiska familjer och mellan lagstiftare. I parlamentet firar nu flera svenska ledamöter en delseger.