Nissinen petades från SD-toppen: ”Tråkigt”

EU-parlamentarikern Johan Nissinen kommenterade uppgivet i måndags beskedet att han inte är en av Sverigedemokraternas toppkandidater inför det kommande EU-valet i juni. ”Det är tråkigt men jag respekterar partiets beslut”, skrev Nissinen på Facebook.

Johan Nissinens reaktion kommer nästan en vecka efter att partiet presenterat sin EU-vallista som toppas av partiets andra nuvarande Europaparlamentariker, Charlie Weimers. Han följs av riksdagsledamoten Beatrice Timgren och debattören Dick Erixon.

Nissinen, som suttit i parlamentet sedan 2022, placerades på plats 12.

I ett inlägg på Facebook skriver han att han, mandatperioden ut, kommer att fortsätta stå upp för svenska skattebetalares intressen och göra allt han kan för att bromsa maktförskjutningen till Bryssel.

Nissinen lyfter särskilt fram det svenska snuset som sin hjärtefråga: ”Jag kommer givetvis fortsätta stå upp för det svenska snuset till 100 procent och jag kommer göra allt i min makt för att förhindra eventuella skatter och förbud. Det är den fråga som jag brinner extra mycket för. EU ska ge fan i snuset!”

Han avslutar med att uppmana folk att rösta i valet i juni och tackar sitt parti för ”deras orubbliga stöd och jämlika behandling”. {{toplink}}

Forrige artikel Magdaeffekten avtar bland högerkvinnor Magdaeffekten avtar bland högerkvinnor Næste artikel Famnas nya generalsekreterare pekar ut upphandlingar som problem Famnas nya generalsekreterare pekar ut upphandlingar som problem
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.