Tidigare dansk utrikesminister drar tillbaka sin kandidatur

Danmarks förra utrikesminister Jeppe Kofod (S) drar sig ur kampen om att bli en av Socialdemokraternas kandidater till nästa års val till EU-parlamentet.

Det är danska Ekstra Bladet som rapporterar om den tidigare danska utrikesministerns besked efter att ha tagit del av ett internt mejl från partiet.

Jeppe Kofod skrev i måndags att han lämnar Folketinget där han suttit som ersättare för en partikollega sedan i februari. Han blev själv inte invald i höstens val.

Beslutet att avgå grundar sig på tre skäl: han har uppnått sina politiska drömmar, han vill få mer tid med sin familj och det går bra med den nya rådgivningsverksamheten.

Den tidigare utrikesministern, som hade en mandatperiod i Europaparlamentet 2014–2019 innan han tog plats i regeringen, lämnar därmed dansk politik.

{{toplink}}

Forrige artikel Hon blir ny vd för Tobiasregistret Hon blir ny vd för Tobiasregistret Næste artikel Petades av regeringen – rekryteras nu av Stockholms stad Petades av regeringen – rekryteras nu av Stockholms stad
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.