Tomas Tobé toppar Moderaternas EU-valsedel

Europaparlamentarikern Tomas Tobé får för andra valet i rad toppa Moderaternas EU-vallista.

UMEÅ. Moderaterna väljer Tomas Tobé till sitt toppnamn inför nästa års val till Europaparlamentet.

Tobé var nomineringskommitténs förslag till listetta och var även partiets toppnamn i förra EU-valet. Då lyckades han också med bedriften att bli den mest kryssade kandidaten av alla.

Tomas Tobé har suttit i Europaparlamentet sedan 2019. Han är tidigare riksdagsledamot (2006–2018) och har även varit partisekreterare (2015–2017). {{toplink}}

Inga förändringar i toppskiktet

Partistämman godkände också nomineringskommitténs resterande toppnamn. EU-parlamentarikerna Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari ställer alla upp för omval. Riksdagsledamoten Boriana Åberg hamnade som väntat på femteplats.

Moderaterna fick 16,8 procent i EU-valet 2019. Partisekreteraren Karin Enström tror att partiet har goda chanser att växa.

– Vi siktar högre. Jag tror att vi har väldigt goda förutsättningar, vi är ett tydligt alternativ och har bra företrädare. Så vi siktar på att växa, sa Karin Enström till Altinget i maj.

Forrige artikel Klart: Strömmer in i partistyrelsen Klart: Strömmer in i partistyrelsen Næste artikel Svenska jägareförbundets generalsekreterare kliver av Svenska jägareförbundets generalsekreterare kliver av
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.